משרד עורכי דין ונוטריון נתיב

מהו ייפוי כח מתמשך?

ברגע אחד הכל יכול להשתנות, עבור כל אחד מאתנו ובכל גיל.

איך ייראו חייכם ומי יטפל בעניינכם בעתיד אם חלילה קולכם לא ישמע?

הגיע הזמן, וחשוב מאוד להכיר – ייפוי כח מתמשך – כלי חדשני לתכנון העתיד בדרך בה אתם קובעים מי יהיה אחראי על ההחלטות החשובות בענייני בריאות ורכוש ביום בו נלקחת מכם היכולת להחליט זאת בעצמכם.

ייפוי כח מתמשך הינו מסמך משפטי בו אדם בגיר (“הממנה") יכול לערוך ולהחליט מראש, עוד בעודו כשיר צלול ומבין את משמעות המסמך, כיצד ועל ידי מי ינוהלו ענייניו, כשהוא כבר לא יוכל לעשות זאת בעצמו, למשל עקב מוגבלות נפשית, מוגבלות פיסית, או מחלת זקנה (כגון דמנציה).

בעבר, הדרך היחידה לנהל ענייניו של מי שאיבד כשירותו לעשות כן, הייתה הגשת בקשה לבית המשפט לענייני משפחה לצורך מינוי אפוטרופוס. בקשה הכרוכה בבירוקרטיה, זמן ולא מעט כסף.

כיום, עם כניסתו לתוקף של תיקון 18 לחוק הכשרות המשפטית, האדם הממנה, ולא אף אחד אחר, יכול לקבוע מבעוד מועד מי ימונה כאחראי על ענייניו, בהליך שהינו פשוט, מהיר, יעיל ואינו מצריך פנייה לבית משפט. המטרה המרכזית בשינוי היא לשים במרכז את ערך כבוד האדם, מימוש רצונותיו, הבנתו והכלתו.

בייפוי הכח המתמשך האדם בוחר מיופה כח – יכול להיות אדם אחד, או מספר אנשים חלופיים, ביחד או לחוד, והכל בהתאם לרצון האדם. העניינים שבסמכות מיופה הכח הינם עניינים רכושיים, אישיים ורפואיים.

מיופה הכוח צריך לחתום ולאשר בכתב בפני עו"ד בעל הכשרה מיוחדת כי הוא מסכים לתוכן ייפוי הכוח המתמשך, ובבוא הזמן יהיה עליו לפעול על פי ההנחיות בייפוי הכח. במקרים בהם ההנחיה היא בלתי חוקית, בלתי אפשרית לביצוע, או כאשר ביצועה יפגע פגיעה חמורה בממנה אסור למיופה הכוח לפעול לפיה.

על מיופה הכח לשמור על עצמאות האדם הממנה עד כמה שניתן, תוך שיתופו ומסירת מידע וכן סיוע ועידוד לקבל החלטות באופן עצמאי כשהוא מסוגל לכך.

בנוסף לבחירת מיופה הכח, יכול האדם הממנה לכתוב הנחיות מקדימות שהינן חלק בלתי נפרד מייפוי הכח, בהן ניתן לפרט את רצונותיו לגבי החלטות עתידיות שיתקבלו בשמו או פעולות שיינקטו בשמו ע"י מיופה הכח.

בהנחיות המקדמיות ניתן להביא לידי ביטוי את רצונו של הממנה ביחס לכל תרחיש אפשרי בחיים; כך למשל הממנה יכול לקבוע הנחיה שלפיה סך של 50,000 ₪ יועברו במתנה לכל אחד מילדיו ו/או נכדיו לרגל חתונה ו/או רכישת דירה ראשונה ו/או לכבוד כל מאורע אחר שיחליט עליו. הממנה יכול להורות על העברתו לבית אבות (ואף להחליט לאיזה בית אבות), או להפך – שלא יעבירו אותו למוסד סיעודי / בית אבות כל עוד הדבר לא הכרחי, ושכל הטיפול הרפואי יינתן לו במסגרת הביתית בלבד.

כיצד מוציאים ייפוי כח מתמשך?

בשלב הראשון יש לערוך ולחתום על ייפוי כח בפני עו"ד שעבר הכשרה מיוחדת מטעם האפוטרופוס הכללי, לאחר מכן יש להפקיד את ייפוי הכח אצל האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים, (או ידנית או בצורה מקוונת ע"י עו"ד).

ייפוי הכח יכנס לתוקף במועד בו חדל האדם הממנה להיות מסוגל להבין בדבר.

היתרונות המשמעותיים של ייפוי כח מתמשך?

  1. רק אתם קובעים מי ימונה כאחראי עליכם, וכך יישמר רצונכם החופשי.
  2. הבטחת העובדה כי האדם שאתם בחרתם ימונה לאפוטרופוס עליכם ולא גוף חיצוני או אדם זר.
  3. הימנעות מבזבוז זמן, כסף ואנרגיה על ענייני בירוקרטיה ומשפט, בתקופה רגישה בה נדרשים לטפל באדם הלא כשיר.
  4. מניעת חילוקי דעות וסכסוכים משפטיים בתוך המשפחה בשאלה מי יהיה הממונה עליכם.

אז למה לדאוג למחר אם ניתן לתכנן אותו עוד היום?

פנו למשרדנו אשר הינו בעל הכשרה וניסיון בעריכת ייפוי כח מתמשך, והבטיחו כי רצונותיכם יוגשמו, וזאת על ידי מי שהחלטתם בעצמכם להסמיך.

קרדיט: freepik
השאירו פרטים וניצור עמכם קשר

עוד בנושא

אימות חתימה נוטריוני
אימות חתימה נוטריוני

אימות חתימה נוטריון משרדנו אשר ממוקם באשדוד מספק בין היתר גם שירותים נוטריונים לרבות אימות חתימה נוטריון, תרגום מסמכים, אימות הסכמי ממון,

קרא עוד »
ייצוג בעסקאות מקרקעין

בעבור רובנו רכישת דירה הינה אחת העסקאות החשובות והמשמעותיות ביותר שנעשה במהלך חיינו, ועל כן אין מקום לזלזל בחשיבות הליווי המשפטי. משרדנו

קרא עוד »

זקוקים לעזרה משפטית?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

דילוג לתוכן