משרד עורכי דין ונוטריון נתיב

צעדים חשובים לתביעה מוצלחת

לצערנו, תאונות דרכים הפכו לעניין של שגרה בימינו.

חשוב לדעת כי באם נקלעתם לתאונת דרכים, ונגרמו לכם נזקי גוף, מגיע לכם פיצוי כספי מטעם חברת הביטוח המכסה בביטוח חובה את הרכב בו נהגתם / נסעתם.

תכליתו של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (להלן: חוק הפלת"ד), הוא לאפשר לכל נפגע לקבל פיצוי במידה ונגרמו נזקי גוף, ולשם קבלתו כלל לא נדרש להוכיח אשמה בגין קרות התאונה. כלומר, גם אם הנכם אחראיים לתאונה הנכם זכאים לפיצוי בגין נזק פיסי.

על מנת שהתביעה תתנהל כראוי, ותקבלו פיצוי מקסימאלי, יש מספר פעולות שעליכם להקפיד לעשות.

בראש ובראשונה עליכם לפנות למוסד רפואי לצורך קבלת טיפול רפואי. אין זה משנה אם פניתם לבית חולים, מרפאות "טרם", או רופא משפחה בקופת החולים, מה שחשוב הוא כי הפניה תעשה כמה שיותר קרוב למועד התאונה על מנת להוכיח קשר סיבתי בין הנזק הגופני לתאונה.

גם התשלום עבור פינוי באמצעות אמבולנס יכוסה ע"י חברת הביטוח.

חלק מהאנשים לא ירגישו באופן מיידי את הפגיעות שנגרמו, בגלל ההלם והאדרנלין, אלא הכאב יחל לתת את אותותיו מספר ימים לאחר התאונה. מצב בו הפניה הראשונית למוסד רפואי לא נעשתה באותו היום בו ארעה התאונה הוא די שכיח, אך חשוב לא להשתהות ולא להתמהמה עם הפניה שכן ככל שעובר יותר זמן ממועד התאונה ועד הפניה לגורם רפואי, כך יהיה קשה יותר להוכיח כי הנזק נגרם כתוצאה מתאונה.

הקפידו לספר לרופא הבודק אתכם כי עברתם תאונת דרכים (אין צורך לספר את נסיבות התאונה), והקפידו לציין את כל הפגיעות מהן אתם סובלים- כך שקרות התאונה ונזקיה יהיו מתועדים היטב במסמך הרפואי.

דבר נוסף שיש להקפיד עליו הוא לקחת ולשמור את כל המסמכים הרפואיים והקבלות שהנכם מקבלים בגין כל הטיפולים הרפואיים, בין אם מדובר באישורי מחלה, מרשמים לתרופות, אישור על הגעה לטיפולי פיזיותרפיה וכו'.

דבר נוסף וחשוב שיש לעשות לאחר קרות התאונה, הוא לגשת לתחנת המשטרה הקרובה לביתכם, ולדווח על קרות התאונה. במשטרה תידרשו לספר בקצרה על נסיבות התאונה, פרטי הרכבים המעורבים לרבות פרטי הנפגעים, תאריך, שעת ומקום האירוע. הפרטים שיימסרו למשטרה יצוינו על גבי טופס הנקרא "אישור משטרה" – מדובר במסמך חשוב מאוד ותנאי הכרחי לניהול תביעה המהווה ראייה לעצם קרות תאונת הדרכים. חשוב מאוד לקחת את אישור המשטרה ולוודא כי אכן הפרטים הכתובים בו הינם נכונים.

במקרה בו תאונת הדרכים שעברתם נחשבת גם לתאונת עבודה, הנכם זכאים גם למיצוי הליכים אל מול המוסד לביטוח לאומי. בנסיבות המתאימות, אתם עשויים להיות זכאים לפיצוי בגין היעדרות מהעבודה לאחר התאונה ועד 90 יום (דמי פגיעה) וכן פיצוי בגין נכות שנגרמה כתוצאה מהתאונה (מענק חד פעמי / גמלה). על כן, יש לבקש מהמעסיק למלא ולחתום על הטפסים המתאימים (טופס בל/250, טופס בל/211), ואף רצוי להוציא תלושי שכר אחרונים.

ניהול תביעה לצורך קבלת פיצוי כספי בגין נזק גוף הנגרם כתוצאה מתאונת דרכים אינו עניין של מה בכך. יש להכין את כל החומר הראייתי כראוי, וזאת על מנת למנוע קשיים בהוכחת התביעה. לכן, בסמוך למועד התאונה, מומלץ לפנות לעו"ד הבקיא בתחום דיני הנזיקין, אשר ינחה אתכם, יציין בפניכם מה עליכם לעשות ואילו מסמכים להכין, יסביר לכם על אפשרויות הפעולה העומדות בפניכם, וכל זאת על מנת לקבל פיצוי ראוי והוגן.

השאירו פרטים וניצור עמכם קשר

עוד בנושא

עורך דין תאונות דרכים
תאונות דרכים

עורך דין תאונות דרכים לצערנו, תאונות דרכים הפכו לעניין של שגרה בימינו, ומרבית האנשים יהיו מעורבים בתאונה אחת לפחות במהלך חייהם. במידה

קרא עוד »
צוואה נוטריונית
צוואה נוטריונית

צוואה נוטריונית נחשבת כצוואה בפני רשות, קרי צוואה בפני בית המשפט. צוואה בפני נוטריון היא למעשה ראיה כי המצווה ערך את הצוואה

קרא עוד »

זקוקים לעזרה משפטית?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

דילוג לתוכן