כל תביעה אשר מוגשת למוסד לביטוח לאומי בגין נכות תהיה כרוכה בעמידה בפני וועדה רפואית, אשר לה חשיבות מכרעת לגבי גובה התגמולים אותם תקבלו.
על כן, חשוב לא לזלזל בהליך, ולהגיע לוועדה מוכנים היטב, ומלווים בעורך דין בקיא בעל ניסיון בתחום זה.
כיצד מתנהלת הוועדה –
- הוועדה מורכבת מרופא מומחה (לעיתים יותר מרופא אחד, תלוי בפגיעה) , וכן מזכירת וועדה.
- תחילה, הנכם מספרים על הבעיות הרפואיות והמגבלות מהן אתם סובלים. יש לשים דגש על כלל פגיעותיכם ובעיקר על הגבלות התפקודיות. רצוי לכתוב מראש את תלונותיכם על דף, וזאת מ-2 סיבות:
- משך זמן הדיון בפני הוועדה הינו קצוב וקצר מאוד ועל כן חשוב לתמצת את הדברים ולהבדיל בין עיקר לטפל.
- הדיון בפני הוועדה עלול להיות מלחיץ, ולגרום לכם לפספס לציין חלק מן הפגיעות מהן אתם סובלים.במהלך הוועדה תוכלו להקריא מן הדף שהכנתם מראש על מנת לא לשכוח דבר, או להגישו לוועדה ולבקש שיהווה חלק מן הפרוטוקול.חשוב מאוד לעבור על הכתוב בפרוטוקול לפני שהנכם חותמים עליו, ולוודא כי כל תלונותיכם נרשמו ולא נשמט דבר.
- השלב הבא הוא הבדיקה הרפואית. כל רופא הנוכח בוועדה, יבצע בדיקה פיסית בהתאם למומחיותו. יש לשתף פעולה עם המומחה ולעקוב אחר הנחיותיו בהתאם ליכולתכם. מטבע הדברים, אין בבדיקה הפיסית כדי לשקף את מצבכם, והרופאים יבססו את קביעתם בעיקר על המסמכים הרפואיים אשר הוגשו לוועדה. לפיכך, יש לוודא כי כל החומר הרפואי מצוי בידי הוועדה, וכי צרפתם בדיקות חשובות כגון CT, MRI, EMG וכדומה.
מאחר וקביעת הוועדה הרפואית הינה קריטית, וישנה חשיבות לצורך ההתנהלות מול המל"ל, מומלץ לפנות לעו"ד על מנת שילווה אתכם לכל אורך ההליך וייצג אתכם במהלך הוועדה. עו"ד מנוסה ייתן טיפים ועצות לקראת הוועדה, יסביר לכם כיצד להתנהל במעמד הבדיקה, על אילו פגיעות יש לשים דגש, אילו מסמכים חשוב להציג ואילו לא. כל אלו יבטיחו ויגדילו את סיכויי הצלחתכם.